Webmaster İlk Adım



Webmaster’lık sandığınız kadar zor bir iş değil. Her işte olduğu gibi bu işte de profesyonel olmanız mümkün ancak; ilk adımı atarak sizde webmaster olabilirsiniz. Webmaster olmanın ilk kuralı kodları bilmenizdir. Bunun içinde ilk olarak html ve php ile başlayabilirsiniz. Özellikle html webmasterların ilk girişi olarak son derece basittir. Daha sonrası da ise php ve asp gelmektedir. Asp bilmeniz zaten sizi profesyonel bir webmaster yapacaktır. Fakat benim sizlere tavsiyem php öğrenmeniz ve kendinizi bu alanda geliştirmenizdir. Php bilen birçok kişi güzel paralar kazanabiliyor. İnternet üzerinden herhangi bir scripti indirip kendiniz yeniden yazabilir ya da düzenleyebilirsiniz. Webmasterlar kendi aralarında bu işleme script editleme diyorlar.

Script editlemek sanıldığı kadar zor bir iş olmamakla birlikte aynı zamanda çokta kullanışlıdır. Sıfırdan bir script yazmanız hem sizi hem de vaktinizi zorlayacaktır. Bu nedenle yazılmış bir scripti alıp yeniden kodlamanız sizin için daha kolay ve kullanışlı olacaktır. Bu alanda kendinizi yeterince geliştirdikten sonra ve tasarım konusunu da kaptıktan sonra kendiniz harikalar yaratabilir ve başkalarının kullanımına sunabilirsiniz.

Öncelikle birkaç deneme kodlama yapabilir ve bunu ücretsiz olarak insanların kullanımına açabilirsiniz. Bu sayede hem kendinizi tanıtmış olur hem de yazdığınız kodların başkaları tarafından kontrol edilip açıkları olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Daha sonrasında ise ücretli ve ama düşük fiyatlı scriptler yayınlayarak webmaster dünyasına giriş yapabilirisiniz. Bu sayede hem adınızı daha çok duyurur hem de para kazanabilirsiniz. 

Webmaster olma konusunda yardım alacağınız sitelerde mevcuttur. Bu sitelerde hem kodları öğrenebilir hem de kodlamanızı yaparken takıldığınız alanlarda yardım alabilirsiniz. Örneğin yazdığınız kodun çalışmaması belki de sıkça karşılaşan bir durum olabilir. Diğer kullanıcıların bunu paylaşması size yardımcı olabilir. Bu sayede çözümü en kısa yoldan çözebilir ve deneyim sahibi olabilirsiniz. İlk olarak bu çözümleri bir webmaster olarak kendinizin bulması daha yararlı olacaktır. Fakat takıldığınız yerde destek almakta fena olmaz. Çünkü webmaster olmak zor bir iştir ve bu konuda yardım almak sizi hemen sıkmaz ve bu işi bırakmanıza neden olmaz.

Yorumlar