Samsung Galaxy S4 Detaylı İnceleme


Galaxy s4 detaylı inceleme

Samsung Galaxy S4 Teknik Özellikleri
  • 3G Bağlantı: HSDPA, 42.2 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
  • İşlemci: 4 çekirdekli ÇİFT İŞLEMCİ (8 çekirdek teknolojisi.) Quad-core 1.6 GHz Cortex-A15 & quad-core 1.2 GHz Cortex-A7
  • İşletim Sistemi: Android O.S, v4.2.2 Jelly Bean
  • Ekran Boyutu: 4,99 inç, 1080x1920 pixel (FULL HD Amoled dokunmatik ekran, 16 milyon renk)
  • Dahili Hafıza: 16GB/32GB/64 GB dahili hafıza, 2GB RAM
  • Kamera: 13 MP, 4128 x 3096 piksel, otomatik odaklı, LED flaşlı
  • Video: 1080p@30fps ve 2MP 1080p@30fps
  • Ağırlık: 130 gram
  • Boyutlar: 136.6 x 69.8 x 7.9 mm
  • Batarya: Standart pil, Li-lon 2600 mAh

  • TASARIM

    Galaxy S4 tasarım olarak geçen yılın amiral gemisi Galaxy S3 ile oldukça benziyor. Şirket tasarım olarak çok büyük bir değişikliğe gitmemiş.

    Galaxy s4 detaylı inceleme


    Cihazda ekranın genişliğinin artması ama büyüklüğünün artmaması için kenarlarından inceltilmiş olarak 5 inç ekran konumlandırılmış. Galaxy S3'ü tasarım olarak andıran cihaz genişlik ve Home tuşu tasarımı ve yerleşmesi konusunda Galaxy Note 2'ye benzemiş.


    Galaxy S4 büyüklüğüne rağmen Galaxy S3'e göre daha hafif ve düz tarafı mükemmel bir denge sayesinde elde daha kolay tutuluyor. Ayrıca 5 inç akıllı telefonlar içinde Galaxy S4 elde kolay tutulan en iyi telefon.

    Galaxy s4 detaylı inceleme


    AMOLED EKRAN

    Samsung Galaxy S serisi telefonlarda derin siyahlar, canlı renkler ve görüntüler konusunda gayet başarılı. AMOLED teknolojisi ilk günlerden bu yana oldukça yol kat etti.
    441 ppi yoğunluktaki Full HD paneli net görünürlüğü ve görüntüleme açısından birinci sınıf. AMOLED paneli kullanıcı arayüzü Touchwiz ile doymuş ve neşeli renk düzeni ile vurgulanmış. Galaxy S4 görüntü olarak gerçekten en iyi akıllı telefonlardan biri.


    Galaxy s4 detaylı inceleme


    DONANIM

    Samsung firması büyük rakiplerine göre her zaman en iyi donanımı cihazlarına sağlıyor. Samsung'un Exynos 5 Octa işlemcili Galaxy S4'ü çok baş üstü olmasa da piyasada bu işlemciden daha iyisini bulamazsınız.
    Galaxy S4'ün hoparlörü o kadar etkileyici değil, hatta bazı haberlerde bu konuda eleştiriler olmuştu. HTC'nin BoomSound gibi etkileyici özelliği Galaxy S4'te olsa gerçekten harika olurdu. Ancak yine de kötü değil müzik dinleyen ve video izleyen kişilerin ihtiyacını giderebilecek kadar iyi.
    Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z, HTC One ve Apple iPhone 5 ile karşılaştırıldığında 7.9 milimetre ince vücut içinde paketlenmiş parlaklık yok. Galaxy S4'te bu gün herhangi iyi bir Android akıllı telefondan beklediğiniz her zamanki bağlantı seçeneklerinin yanısıra, barometre, sıcaklık göstergesi, IR blaster, hava hareketleri, akıllı kapakları tespit için bir manyetik sensör ve dijital pusula için bir kızılötesi sensör özellikleri bulunuyor.


    Galaxy s4 detaylı inceleme



    PİL ÖMRÜ

    Samsung Galaxy S4, Galaxy S3'e göre 500 mAh fazla 2600 mAh pil özelliği ile geliyor. Ancak Galaxy S4 daha büyük bir ekran ve daha güçlü işlemciye sahip olduğu için aradaki fark o kadar da önemli görülmüyor.

    Galaxy s4 detaylı inceleme


    Yapılan pil testinde film izlerken 4 saat, sürekli çalışmada sekiz saat dayandı.  Galaxy S4'ün pili Note 2 kadar etkileyici olmasa da bir amiral gemisi için yeterli. Ayrıca bataryanın değiştirilebilir olması kullanıcılar için bir avantaj.

    KAMERA

    Samsung Galaxy S4 çift kamera ile geliyor. Arka ve ön tarafa konumlandırılmış kameralar görüntülü görüşme ve çekim esnasında kullanıcının da kendini görmesine ve çekmesine imkan tanıyor. Cihazın 13 MP, 4128 x 3096 piksel, otomatik odaklı, LED flaşlı arka kamerası ve 2 Megapiksel ön kamera özelliği bulunuyor.
    Aşağıda Galaxy S4 kamerası ile çekilmiş bir örnek resim.



    Galaxy s4 detaylı inceleme


    Galaxy S4 Çift Kamera (video ve sohbet için)
    Samsung düzenlediği etkinlikte Galaxy S4'ü tanıtırken ilk bombası Çift Kamera özelliğinde oldu. Ön ve arkada bulunan çift kamera özelliği ile kamera görevinin yanısıra çok sayıda görevi de yerine getiriyor. Mesela video çekerken aynı anda iki kamerayı da kullanabilirsiniz. Yani video çekimi yaparken aynı anda kendinizi de çekmeniz mümkün olacak.
    Ayrıca bu özellik video sohbet sırasında da kullanılabilecek. Karşıdaki kişiyle görüntülü görüşme yaparken kendi yüzünüzü de görebileceksiniz. Ayrıca Galaxy S4 ile çift resim çekmekte mümkün. Yani bir resim çekerken aynı anda kendinizi de çekebilirsiniz.


    Galaxy s4 detaylı inceleme

    Yorumlar

    1. Çok detaylı ile yazılan güzel. Ben sizin bilgi gerçekten takdir. Paylaşım için çok teşekkür ederim. ucuz cep telefonu

      YanıtlaSil

    Yorum Gönder