Wordpress Yazı Zamanlama Özelliği





Bu yazımda Wordpress Yazı Zamanlama Özelliğinden bahsedeceğim.Eğer Wordpress tabanlı bir blogunuz varsa ve yazılarınızın yayınlanacağı zamanı belirlemek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip ederek bu özelliği kullanmaya başlayabilirsiniz.


  • İlk olarak sitenizin admin paneline giriş yaparak sol tarafta yer alan yazılar kısmına tıklayın.
  • Yazılar bölümüne tıkladığınızda karşınıza alt menüler çıkacak.Bu alt menüler; “Düzenle” ve “Yeni Ekle” menüleri olacak. Buradan herhangi bir yazıyı zamanlayacaksanız düzenle’ye, yeni bir yazı yazacaksanız yeni ekle butonuna basacaksınız.
  • İstediğiniz sayfaya girdikten sonra karşınıza çıkan yeni yazı bölümünü doldurun ve herşey bittikten sonra direk olarak “Yayımla” butonuna tıklamayın. Onun öncesinde yazının ne zaman yayınlanacağını belirtmemiz gerekiyor. Bunun sağ üst kısımda bulunan kutucuğun, 3. şıkkına yani “Hemen Yayınla” bölümünün yanındaki “Düzenle” linkine tıklayın.
  • Ajax olarak açılan alt bölümde, yazınızın ne zamana ayarlanacağını belirteceksiniz. Belirttikten sonra Tamam’a tıklayın ve aşağıdaki yazı yayımlama bölümünün olduğu yere gelen “Zamanla” butonuna tıklayarak işlemi bitirin.


Yorumlar