Yenilenen Blogger HTML Editörü Özellikleri





Blogger şablonları üzerinde değişiklik yapmamızı sağlayan blogger HTML editörüne bir takım yenilikler geldi.Bu yazımda bu yeniliklerden bahsedeceğim.Blogger'ın HTML editörüne getirmiş olduğu bu yenilikler sayesinde blog tasarımlarınızı ve kodlamalarınızı daha kolay şekillendirebileceksiniz.

Yeni Blogger HTML Editörünün Özellikleri;

  • Widget’a Atla : Bu özellik sayesinde istediğiniz widget'a ait kodları bulmak eskisine göre daha kolay oldu.Widget'a adla seçeneğinden kodlarını görmek istediğiniz widget'ı seçerek o widget kodlarının olduğu bölüme anında ulaşabilirsiniz.

  • Genişletilebilir Kod Bölümleri : Kod bölümlerinin açılır kapanır olması HTML editöründeki karmaşıklığı azaltmış ve daha temiz bir görünüm sağlamış. '►' Bu simge sayesinde kodları açıp kapatabilirsiniz.

  • Çerçeve İçi Önizleme : Önceki HTML editöründe şablonumuzu kaydetmeden önce önizleme yaptığımızda değişiklikleri , açılan yeni pencerede gösteriyordu.Yeni HTML editöründe ise önizleme yaptığınızda şablon aynı pencerede gözüküyor. Hemen yanındaki Şablonu düzenle butonuna bastığınızda ise kod editörüne dönüyor.

  • Şablonu Biçimlendirme : Şablonda değişiklik yapacağınızda kodlar birbirine girmiş vaziyetteyse şablonu biçimlendir butonuna tıklayarak şablonunuzun düzenli bir şekilde dizilmesini sağlayabilirsiniz.

  • Kelime Değiştirme : Bu özellik yabancı şablonları Türkçeleştirmek isteyenlerin çok işine yaracak. Eski HTML editöründeki Ctrl + F ile arama kutusu açma özelliği bunda da mevcut.Ayrıca Ctrl + Shift + F tuş kombinasyonunu kullanarak kelime değiştirme kutusunu da açabiliyorsunuz. Böylece yabancı şablonları pratik bir şekilde Türkçeye çevirebilirsiniz.



Yorumlar

Yorum Gönder