Backlink Nedir? Backlink'in Önemi

Backlink Nedir
Bir web sitenin, Google ve diğer tüm arama motorlarında üst sıralarda olmasını ve orada kalmasını sağlayan yüzlerce kriter bulunmaktadır. Bu kriterler içerisinde en güçlü olan ise Backlink tir. Arama motorlarının backlink' e bakışı ve değerlendirmesi önemlidir. Kaliteli ve bütün kriterleri taşıyan bir web siteniz var diyelim. Bu web siteniz kimse tarafından tavsiye edilmiyorsa (kimse backlink vermiyorsa) üst sıralarda yer almak hayal olur. Backlink çalışması olmayan bir sitenin ilk sırada yer alması gibi durumda ise bunun nedeni, orada ve o konuda bir rekabetin olmayışıdır. Evet, Backlink; öncelikle Google olmak üzere tüm arama motorlarında ilk sıralarda yer almak için en önemli kriterdir. İçeriğinde makale dahi olmayan bir web sitenin, Google gibi dünya genelinde rekabetin üst seviyelerde olduğu bir sahada, ilk sayfada yer alabilmesinin sırrı budur. SEO ile yeni ilgilenmeye başlayanlar bile, arama motorlarının kalite kriterleri olduğunu bilirler. Bir web sitenin başarılı olabilmesi için, domain yaşı ve sık güncellenmesi gibi kriterler önemli olsa da, kaliteli ve sürekli backlink bunlardan çok daha önemlidir. "Backlink"e arama motorları tavsiye olarak bakar. Örneğin; bir "A" sitesi ve bir "B" sitesi olsun. "B" sitesi "A" sitesine giden bir link verdiğinde, sitesini ziyaret edenlere "A" sitesini tavsiye etmiş oluyor. Geri kalan kriterlere göre backlink, bu nedenle önemli ve değerlidir. 

Backlink Türleri

Nofollow/Dofollow Backlink
Google ın web site sahipleri için, istenmeyen veya samimi olarak tavsiye edilmeyen linkleri diğerlerinden ayırabilmesi için sunduğu bir araç. Sitenizde yoruma ihtiyacınız var ama bu yorumlarda verdiğiniz backlinkler yüzünden değer kaybetmek istemiyorsanız No-follow aradığınız özellik. Üzerinde tartışmalar sürse de No-follow backlink faydasız değil, değeri biraz daha düşüktür. Doğal görünebilmesi için, 1000 tane do-follow link varsa 50-100 tane de No-follow gerekir. 1000 ve üzeri backlinkiniz var ve tümü de follow olursa, bu pek de doğal algılanmaz değil mi?

Yorum Backlink
Belki de en fazla tartışılan backlink çeşididir. Örneğin; bir blogda düşüncelerini yazan ve okuyanlardan da görüşlerini almak için yorum yazma fırsatı sunmuş. Bu fırsatı sunduğu alanda "web siteniz" şeklinde bir girdi eklenmiş. Birkaç cümleden oluşan kısa bir makale ancak birkaç ayda binlerce yorum almış. Bu neden yapılır? Backlink kapmak için elbette.

Makale Backlink
En kaliteli Backlinklerden biri. Pek çok konunun yayınlandığı ve backlink veren bir makale sitesi düşünün. Oldukça da değerli bir web sitesi olsun bu; kaliteli, pek çok kişi tarafından takip edilen, arama motorları gözünde de değerli olan, PageRank değeri yüksek. Bu siteden backlink aldığınız makale de size özel ve Google ın daha önce hiç karşılaşmadığı özgün bir makale ise, daha fazlası olamaz. Yurtdışında en çok uygulanan backlink desteği olsa da Türkiye de pek kullanılmaz. Aslında, seolar için olmazsa olmaz backlink kaynağıdır. Arama motorlarında itibar görür ve zaman geçse de backlink desteği devam eder. Özel Makale Backlink Paketi Backlink Merkezimizde bulunmaktadır.

Sosyal Medya ve Backlink
Makale siteleri gibi arama motorları için değerli olan siteler Sosyal Paylaşım siteleridir. Web 2.0 mantığıyla arama motorları insanları sosyal sitelerde aktif olmaya yönlendirdi. Sosyal paylaşım siteleri her şeyin paylaşıldığı alanlar haline geldiği için web siteleri de en çok paylaşılanlar ve ilgi görenler arasında yerini aldı.

Backlink Merkezi ile Kaliteli Backlink
backlinkmerkezi.org Backlink Paketleri en kaliteli backlink çeşitlerini içerir. Bir web sitesinin başarı sağlaması ve bunu sürdürebilmesi için en önemli konu Backlink tir. Bir backlink paketi almasanız dahi, Backlink Merkezi Site SEO Analizi ile web sitenizdeki eksikleri tespit ederek başarı sağlayabilirsiniz. 
Backlink Paketleri ve SEO Hizmetleri İçin Tıklayınız




Backlink ve SeoBacklink'in SEO İçin Önemi
Arama Motoru Optimizasyonu kelimesine aşina olanlar büyük olasılıkla önce “backlink” sözcüğüne rastlar. SEO’da yeni iseniz, o zaman backlink’in ne olduğunu ve arama motoru optimizasyonu için neden önemli olduğunu araştırırsınız. Backlink (geri bağlantı), bir web sitesinden başka bir siteye yönlendirilmiş bağlantıdır. Bu bağlantılar gelen bağlantılar olarak da bilinir. Web sitenize verilen backlinkler arama motoru için iyi bir göstergedir ve algoritma sitenizin önemli olduğunu anlar. Eğer yüksek kalitede web sitelerinden gelen bağlantılar varsa Google PageRank, sitenize daha fazla backlink yapacak hak verir. Aynı zamanda Google, kalite backlink sayısı varsa, web sitenizi arama sonuçları sayfalarında diğerlerine göre “daha ilgili” ve “dikkate alınacak site” şeklinde değerlendirir. Sadece eski sitelerden büyük miktarlarda backlink yerine, gerçekte düşük kaliteli sitelerden alınacak backlinkler de sizin sıralamanıza zarar veremez. Arama motorlarının herhangi bir anahtar kelime için bir web sitesinin alaka düzeyini hesaplarken, bu sitede gelen bağlantıların sayısına bakar. Arama motoru backlink kalitesini belirlemek için gelen bağlantı sitesinin içeriğini de dikkate alır. Arama motorlarında yüksek sıralamalara ulaşmak amacıyla web sitelerini işlemek için birçok yol vardır. Ancak, diğer sitelerden harici backlink ile arama motorlarını etkilemek çok daha zordur. Bu nedenle arama motoru algoritması için backlink faktörü yüksek değer taşımaktadır.
İlgili Aramalar: Backlink, Backlink Paketleri, Seo, Seo Hizmetleri, Backlink Nedir, Backlink'in Önemi, Seo Analizi, Nasıl Backlink Kazanılır, Backlink Türleri, Seo Nedir, Seo'nun Önemi

Yorumlar

Yorum Gönder